SCHUIMBLUSSERS

SK Schuimblussers met aandacht voor het milieu

Krachtig, milieuvriendelijk en zeer geringe nevenschade.
De SK schuimblusser veroorzaakt nauwelijks nevenschade. De schuimblusser is uitermate geschikt voor het blussen van vaste stoffen (brandklasse A), vloeistoffen (brandklasse B) en bovendien geschikt voor het blussen van op spanning staande apparatuur tot 1000 Volt. De schuimblussers staan onder permanente druk. Middels de manometer op de brandblusser is op ieder willekeurig moment af te lezen of de blusser gebruiksklaar is.

 

Schuimblusser fluorvrij
Bluskracht is terecht een criterium bij het selecteren van een brandblusser. In schuimblussers zorgt de toevoeging van fluor aan het blusschuim voor deze blusprestaties. In veel gevallen vraagt het brandrisico echter niet om de grootste bluskracht en kan gekeken worden naar alternatieven.

Een groot nadeel van fluor in blusschuim is dat wanneer het in ons milieu terecht komt, het daar voor altijd blijft. Het breekt niet af en hoopt zich bovendien op in cellen van levende wezens waarbij het tot grote gezondheidsschade leidt. De bekende gevallen groeien rap in aantallen en nemen binnen enkele jaren serieuze vormen aan. Het is een vorm van onzichtbare milieuvervuiling, maar wel een waar nu stappen tegen ondernomen moeten worden waar mogelijk.

Omdat het brandrisico in een kantooromgeving, winkels, lichte industrie etc. niet vraagt om de toevoeging van fluor in blusschuim, bieden we fluorvrije schuimblussers aan met een goede bluscapaciteit op branden in vaste stoffen en vloeistoffen.

Met deze brandblusser draag je moeiteloos bij aan een betere leefomgeving, zonder in te leveren op brandveiligheid.

Toepassingen zijn o.a. kantoren, horeca, winkels, scholen, laboratoria, garages etc.

In 2028 moeten alle schuimblussers in Europa fluorvrij zijn. Bekijk onze pagina over dit PFAS verbod hier.