BLUSWAGENS

Poeder- en schuimbluswagens

Elke dag weer zorgen de betrouwbare en professionele verrijdbare blustoestellen van SK ervoor dat beginnende branden geblust kunnen worden voordat ze onbeheersbaar worden. Mobiele blusapparatuur is onmisbaar als het gaat om het beperken van risico’s voor mensen, gebouwen en waardevolle objecten. Voor grotere brandrisico’s worden vooral verrijdbare blustoestellen ingezet.  

+ Eenvoudig te bedienen
+ Uitstekende prijs – kwaliteit verhouding
+ Ergonomisch gebouwd, dus makkelijk verrijdbaar
+ Conform de norm EN1866
+ Voorzien van CE-keur en Marine Equipment Directive

 

De G50P poederbluswagens zijn voorzien van een 2 kg CO2 activeringscilinder. Het CO2 drijfgas wordt bij activering onderin het poeder ingeblazen, waardoor het bluspoeder goed losgemaakt wordt en gemakkelijk door de slang en het bluspistool vloeit. De G50P bluswagens hebben ook een soepele slang, die olie-, ozon-, en chemicaliënbestendig is. Aan het einde van de slang bevindt zich de zelfsluitende knijphendel waarmee de poederstroom geregeld en gericht kan worden. De basis van de G50P bluswagen wordt gevormd door de stalen poedertank met CE keur.   

+ Onovertroffen bluskracht op A, B en C-branden (vaste stoffen, vloeistoffen en gassen)
+ Temperatuur grenzen van –30˚C / +60˚C

 

De basis van de F50P schuimwagens wordt gevormd door een RVS schuimtank met CE keur. Door de niet gebruikelijke keuze voor een roestvrijstalen romp krijgt corrosie geen enkele kans, zodat de bluswagen verzekerd is van een lange levensduur. De soepele slang is olie-, ozon-, en chemicaliënbestendig. De slanghouders zijn zodanig gevormd dat de slang tijdens het rijden goed blijft liggen, maar toch zeer gemakkelijk afgerold kan worden. Aan het einde van de slang bevindt zich het kunststof bluspistool waarmee de schuimopbrengst geregeld en gericht kan worden.

+ Onovertroffen bluskracht op A en B-branden (vaste stoffen, vloeistoffen)
+ Temperatuur grenzen van 0˚C / +60˚C

Wielen en duwbeugel zijn zo geplaatst dat de wagen gemakkelijk verreden kan worden, maar tijdens gebruik toch stabiel staat.

Voor de bluswagens zijn hoezen leverbaar die voor extra bescherming zorgen als de wagens buiten of in een extreem corrosieve omgeving worden opgesteld.